Vierasblogi: Voittavaan videomainontaan ei tarvita miljoonia, vaan yksi toimiva yhtälö

Sanovat, että liikkuvan kuvan ja äänen yhdistelmä on paras huomion herättäjä.

Mietitäänpä hetki.

 Keskiarvosuomalainen katsoo edelleen televisiosisältöjä kolme tuntia päivässä. 42 % suomalaisista on löytänyt tiensä maksullisten TV- ja suoratoistosisältöjen ihmeelliseen maailmaan. 

Videoiden täyttämiä sosiaalisen median syötteitä ja nettisivustoja selaillaan pitkin päivää pääasiassa mobiililaitteella, joka löytyy käytännössä jokaisen suomalaisen taskusta. Pelkästään liikkuvan kuvan varaan rakennettu Snapchat tavoittaa viikoittain yli kolmanneksen alle 25-vuotiaista. Menetpä bussipysäkille, elokuvateatteriin tai yrität paeta videoiden täyttämää arkea ulkomaille, liikkuvaa kuvaa on joka paikassa. 

Videolta ei yksinkertaisesti voi välttyä; törmäämme siihen jatkuvasti ja kulutamme sitä alati kasvavissa määrin. Samalla brändejä hemmotellaan ennätysmäärällä videoalustoja joiden avulla saavuttaa tavoitteensa ja kohderyhmänsä.

Tässä piilee kuitenkin koko homman haastavuus: Miten herättää huomio ja kiinnostus liikkuvan kuvan keinoin, kun sille altistuminen on nykyisin enemmän sääntö kuin poikkeus? 

Mainosrahoitteiset mediat painivat saman haasteen parissa. Lokaalit mediatalot ovat tuoneet tarjoomaansa mm. korkeamman huomioarvon pystyvideoformaatteja sekä tarjoavat entistä tarkempaa dataa oikean kohderyhmän tavoittamiseen. Globaalit jätit Facebook ja Google puolestaan panostavat parhaillaan miljardeja trendikeskusteluiden ytimessä jo pitkään olleeseen virtuaalitodellisuuteen ja sen mahdollisiin mainosratkaisuihin.

 

Voittavan videomainonnan yhtälö

Mainostajan onnistuminen pirstaloituneessa videokentässä ei onneksi vaadi miljoonien eurojen panostuksia.

Menestystarinoiden kaava löytyy varsin tutusta yhtälöstä. 

Nimeän sen vaatimattomasti Voittavan videomainonnan yhtälöksi:

 

mainostaja:

kampanjoinnin tavoitteet ja kaikkien osapuolien briefaaminen

+

data-analyytikot (mediatoimisto)

tavoitteiden ja kohderyhmän saavuttamiseen tarvittava data, kanavat ja keinot

+

luovat tuottajat (mainostoimisto)

tavoitteita ja kohderyhmää puhutteleva luova konsepti käytettäviin kanaviin

+

mediat

uudet ratkaisut ja parhaat käytännöt kustakin käytettävästä kanavasta 

 

Ymmärrys käytettävistä kanavista on vaihtoehtojen kasvaessa tärkeämpää kuin koskaan, oli kyse sitten kohderyhmän tavoittamisesta tai luovasta konseptista. Suosittelen valamaan Voittavan videomainonnan yhtälön perustukset kuntoon vielä, kun videomainonnan vaihtoehtojen määrä on vasta matkalla kohti lakipistettään.

 

Huomenna voi olla jo liian myöhäistä. 

Tilaa uudet blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

 

Picture of Tuomo Sinkkonen

Tuomo Sinkkonen

TV- ja videosisältöjä alle kolmekymppisen lailla kuluttava Dentsu Aegis Networkin videotuotepäällikkö. Liikkuvan kuvan pelikentällä taiteilun lisäksi intohimona musiikin tekeminen ja urheilu.

tuomo.sinkkonen@dentsuaegis.com

Seuraa minua:

Mainonta Videomainonta