Mainostaja - miksi kesällä ei kannata olla hiljaa? ☀️👙☔️

Missä medioissa ja sisällöissä kohderyhmäsi viettää kesäisin aikaa? Missä kontekstissa ja hetkessä kohtaat kohderyhmäsi kaikkein vastaanottavaisimmillaan? Kesä on liikkuvan ihmisen kulta-aikaa ja kuluttajien mobiilikäyttö korostuu eri verkkomedioissa.

Kesällä lomaillaan ja matkaillaan. Mökkeillään.
Kesä on häiden ja muiden iloisten perhetapahtumien aikaa.
Kesällä harrastetaan kulttuuria ja käydään kesäjuhlilla. Kesällä puhutaan säästä. Kesällä herkutellaan. Kesällä ollaan vesillä.

Kesä näkyy myös vahvasti kuluttajien kukkarossa, sillä silloin tehdään paljon ostopäätöksiä: ostetaan hetken mielijohteesta jäätelö, ja toisaalta tehdään myös kalliita kestokulutustavara- tai remonttihankintoja.

Lomalla on aikaa perheen kesken yhdessä varata vaikkapa seuraava talvilomamatka. Haaveillaan, suunnitellaan ja hankitaan monenlaista, joita talvella ei ehdi tai tarvitse. Esimerkiksi mökkien varustelutaso nousee jatkuvasti. Suomen suveen mahtuu myös 8,5 miljoonaa yöpymistä majoitusliikkeissä. 

Mutta missä ovat mainostajat? Loikoilemassa lomalla!

Myynti-ihmisenä sydäntä riipaisee tämä menetetty mahdollisuus. Taustalla killuu vahva tapa ja tottumus, joka ohjaa edelleen markkinointipäättäjien toimintaa.

Perinteisesti on ajateltu, että Suomi menee kiinni heinäkuussa ja mainospanostukset kannattaa sijoittaa muille ajankohdille. Toki television katsominen droppaa kesällä, mutta muilla medioilla menee hyvin.

Kesä on siis liikkuvan ja aktiivisen ihmisen kulta-aikaa. Kesällä myös mobiilikäyttö korostuu eri verkkomedioissa. Tämän olemme huomanneet myös Otavamedialla mm. Nettiveneen, Kaksplussan ja Amppareiden sivustoilla. Esimerkiksi viime vuonna Kaksplus.fi sivuston kävijöistä noin 80 % käytti palvelua kesällä mobiililaitteilla.

Tämä avaa lukemattomia mahdollisuuksia mainostajalle tavoittaa aktiivinen kohdeyleisö mainonnalla. Alla vinkkejä erityisesti kesän mobiili- ja videomainontaan.

New call-to-action

Ole ajankohtainen ja kiinnostava. Ota suunnittelussa huomioon, miten, missä ja milloin kohderyhmäsi käyttää mobiililaitetta.

🏍 Ovatko he mahdollisesti haaveilemassa uudesta moottoripyörästä?

🎠 Harkitsemassa huvipuistoon menoa sään mukaan?

🍗 Tai hankkimassa grillieväitä mökkireissua varten?

Kohtaa kohderyhmäsi oikeassa kontekstissa, oikeaan aikaan ja oikealla viestillä.

Ole selkeä ja aktivoi. Mobiili on loistava keino ja kanava ohjata ja aktivoida kohderyhmää. Viesti lyhyesti ja ytimekkäästi sekä lisää mainokseen mukaan selkeä kehote ja ohjaus verkkokauppaan / kivijalkaan / yhteydenottoon.

LUE MYÖS 👉 Mobiilimainonnan sanasto haltuun: voiko cookien syödä ja mikä on CTR?

Mediaympäristöt ja kohdennukset

Missä medioissa ja sisällöissä kohderyhmäsi viettää kesäisin aikaa? Missä kontekstissa ja hetkessä kohtaat kohderyhmäsi kaikkein vastaanottavaisimmillaan?

Kesäharrastuksiin, kuten golfiin, veneilyyn ja moottoripyöräilyyn liittyvä mediakäyttö korostuu kesällä. Kontekstuaalinen eli sisällön mukaan kohdentaminen on vahvassa kasvussa, koska laadukas mediaympäristö on myös bränditurvallisuuden tae.

Kesällä mainontaa kannattaa kohdentaa erityisesti sään, sijainnin, ajankohdan ja kiinnostuksen tai vaikkapa siitepölyennusteen mukaan.

🍦☔️ Ollaanko ostamassa jäätelöä vai sateenvarjoa?

🤸🏻‍♀️🎡 Ollaanko menossa lapsen kanssa HopLopiin vai Linnanmäelle?

🏌🏻‍♂️⚽️ Pelaamaan golfia vai katsomaan jalkapallon MM-kisoja?

Vaikutuskeinot

Mainostajat kamppailevat kuluttajien huomioarvosta jatkuvasti. Medioiden  tarjoamat uudet vaikutuskeinot auttavat tässä.  Voit rikastaaa kampanjan luovaa toteutusta ja vahvistaa viestiäsi esim. uusilla rich media –ratkaisuilla, jotka saavat kävijät viettämään aikaa mainoksesi parissa (engagement). Uudessa verkkomainonnan showroomissa voit tutustua rich media -ratkaisuihin.

Mobiilipystyvideo on uusi mielenkiintoinen lisäys videomainosratkaisuihin. Mobiilipystyvideo (vertikaalivideo) toimii samalla periaatteella ja teknisellä alustalla kuin perinteinen Outstream-vaakaformaatti eli video aukeaa sisällön yhteydessä (mm. artikkelin keskelle, markkinapaikkojen hakulistaussivuilla, uutislistauksien ja keskusteluiden välissä).

🎥 LUE MYÖS: Outstream on videomainonnan muodoista vakuuttavin

Pystyvideota suositellaan käytettäväksi erityisesti mobiilikäyttökokemuksen ja huomioarvon takia. Suurin osa käyttäjistähän katsoo mobiilisisällöt pystysuunnassa. Haasteena on ollut saada sopivia videoaineistoja pystyformaattina. Tässä olisikin jälleen loistava paikka erottua massasta. ;)

Mainostajan vinkkilista lomalaisen tavoittamiseen

  1. Puhelin kulkee mukana koko ajan; mobiilimainonta tavoittaa erityisesti kesällä.

  2. Kun suunnittelet mainontaa, varmista, että kohtaat kuluttajan oikeassa kontekstissa, hetkessä ja viestillä. Ole selkeä ja aktivoi.

  3. Mediaympäristön merkitys kasvaa – kohdenna sisällön mukaan.

  4. Muita kohdennusmahdollisuuksia: sijainti, aika, sää, kiinnostukset.

  5. Hyödynnä mobiilin uusia vaikutuskeinoja, esim. rich media ja pystyvideo.

Älä siis lomaile onnesi ohi, vaan hyödynnä tuhannen taalan paikka tavoittaa kohderyhmäsi! Alla olevan painikkeen takaa löydät Mobiilimainostajan kesäkirjamme vm. 2019 - ole hyvä!

Lataa Mobiilimainostajan kesäkirja 2019