Ajan hermolla SuomiAreenassa

Oletko osallistumassa SuomiAreenaan? Kokosimme faktat ja lauseet, joilla pärjäät kahvipöytäkeskustelussa ennen tapahtumaa ja sen aikana.

Heinäkuinen Pori, poliitikkoja, toimittajia, mielipidevaikuttajia, verkostoitumista ja perinteinen kesäsade. Siitä on SuomiAreena tehty. Valmistaudu heinäkuun suurimpaan yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan ja poimi talteen faktat ja repliikit, joiden avulla luovit keskusteluissa asiantuntevasti.

1. Tänä vuonna puhuttavat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

SuomiAreena järjestetään tänä vuonna 14. kerran. Tapahtuman teemoina ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Niinpä puhujien joukosta löytyvät esimerkiksi Slush Shanghain toimitusjohtaja Chen Want ja tekoäly-yrittäjä Maria Ritola.

💎 Sano näin: ”Aihe on kyllä kiinnostava. Täytyy toivoa, etteivät jutut mene liian korkealentoisiksi, kun Shanghain Slushin toimitusjohtajakin on saatu mukaan.”

2. Kävijöistä puolet on alle 45-vuotiaita.

Viime kesänä toteutettu SuomiAreenan kävijätutkimus osoitti, että tapahtuman kävijöistä 23 prosenttia on alle 30-vuotiaita ja 27,5 prosenttia sijoittuu 30-44 ikävuoden haarukkaan. Valtaosa kävijöistä on Porista tai pääkaupunkiseudulta.

💎 Sano näin:”Olin jotenkin ajatellut, että koko SuomiAreena on varttuneempien poliitikkojen pelikenttä, mutta kyllä tämä tapahtuma kuitenkin kokoaa myös nuorempaa jengiä. Miten veikkaatte, saadaanko tänne tulevina vuosina yhä enemmän milleniaaleja?”

3. Lapset nousevat lavalle.

Tänä vuonna SuomiAreenan ohjelmaan on ensimmäistä kertaa otettu myös lasten keskustelu. Joukko porilaisia lapsia pääsee lavalle juttelemaan sellaisista aiheista kuin tulevaisuuden haaveet ja osaaminen.

💎 Sano näin: ”Hauska yksityiskohta tämä Lasten keskustelu. Minähän vuonna näemme lapsia, jotka vaikkapa haastattelisivat poliitikkoja tärkeistä aiheista?”

4. Rikotaanko tänä vuonna yleisöennätys?

SuomiAreena on tullut pitkän matkan ensimmäisestä, vuoden 2006 tapahtumasta, jossa paikalla oli 500 kuulijaa. Kävijäennätys tehtiin vuonna 2017, jolloin tapahtuma keräsi 74 000 ihmistä. Viime vuonna kävijämäärä jäi hieman vaisummaksi, mutta tapahtuman näkyvyys sosiaalisessa mediassa nousi huikeasti.

💎 Sano näin: ”Tiesittekö, että viime vuonna tunnuksella #suomiareena lähetettiin viikon aikana yli 60 000 twiittiä? Aika huikea määrä!”

5. Yhä usemapi somevaikuttaja on mukana.

Tämän kesän SuomiAreenassa nähdään muun muassa Tuure Boelius, Roni Bäck ja Aada Lätti. Satojatuhansia seuraajia kiinnostavien tubettajien näkyvyys lisää varmasti myös nuorten kiinnostusta Porin vauhtipäiviä kohtaan.

💎 Sano näin: ”Roni Bäck on kiinnostava hahmo, sitä näkee nykyään vähän joka paikassa. Tosi hienoa, että näitä mielipidevaikuttajia on saatu mukaan!”

SuomiAreena järjestetään Porissa 15.19. heinäkuuta. Otavamedia toivottaa kaikille tapahtumaan suuntaaville antoisaa matkaa!

Picture of Maija Kajanto

Maija Kajanto

maija.kajanto@otava.fi

Kirjoittaja on Otavamedia OMAn asiakasvastaava tuottaja, joka toivoo aina saavansa valmiit vuorosanat kahvipöytäkeskusteluihin.

Mediakäyttö Some